Resepi Udang Goreng Tepung Rangup

Posted on

Resepi udang goreng tepung rangup – Anda tidak akan percaya betapa mudahnya untuk membuat resipi udang goreng rangup ni di rumah! Udang yang segar menjadi ringan di dalam adunan, kemudian dicelupkan dalam serbuk roti panko. Saya akan memberitahu anda tentang resipi udang goreng yang lazat, ni telah dibuat oleh rakan saya, kemudian dia serahkan resipi yang sangat baik untuk saya mencuba di rumah. Dan ia adalah sangat lazat dan pasti rangup ketika kita menggigit udang. Terdapat beberapa bahan yang kita boleh buat dengan udang goreng rangup, tepung roti digunakan untuk membuat keputusan yang lebih rangup. Ni adalah satu resipi yang tiada siapa yang akan tahu melainkan mereka membaca resipi ni.

Resepi udang goreng tepung rangup

Tak ada yang terlalu banyak untuk membuat udang goreng di rumah. Ia sangat senang! Anda hanya perlu adunan udang, melapisi mereka dalam serbuk roti panko, goreng mereka (mereka masak cepat) dan anda tinggal dengan udang goreng rangup yang rasa hanya seperti apa yang akan anda dapat di sebuah restoran. Pernahkah anda mendengar serbuk roti panko sebelum ni? Anda boleh menemui mereka di bahagian yang sama di kedai runcit sebagai remah roti biasa. Mereka dianggap sebagai serbuk roti gaya Jepun, dan mereka adalah rahsia saya untuk udang goreng udang ultra rangup! Untuk membuat udang goreng, anda hanya akan memerlukan 40 ekor udang, garam, lada hitam dan serbuk bawang putih. Kemudian anda akan mencelupkannya dalam tepung, kemudian telur, dan akhirnya di tepung roti bakar panko yang saya nyatakan. Apabila anda membeli udang, cari udang mentah yang telah dikupas dan disiang. Mereka akan lebih mudah untuk di masak! Anda tak pelur kupas lagi.

Bahan-bahan:

 • 40 udang segar
 • 1/2 cawan tepung
 • 2 biji telur
 • 2 telur ringan dipukul
 • 1 1/2 cawan tepung roti panko
 • 1/2 sudu teh garam
 • 1/4 sudu teh lada hitam
 • 1/4 sudu teh serbuk bawang putih
 • Minyak sayur atau minyak kanola untuk menggoreng
 • Hirisan lemon untuk hiasan
 • Sos koktel untuk mencelupkan

Cara-cara penyediaan udang goreng tepung:

 1. Gunakan tuala kertas untuk menepuk udang kering. Percikan udang dengan garam, lada hitam dan serbuk bawang putih.
 2. Kumpulkan tiga hidangan cetek. Saya suka menggunakan kuali kek. Dalam satu kuali, tambah 1/2 cawan tepung. Dalam periuk lain tambahkan 2 telur, ringan dipukul. Dalam kuali yang ketiga tambah 1 dan 1/2 cawan Panko tepung roti.
 3. Berikan setiap udang dalam tepung, kemudian telur, kemudian serbuk roti panko. Gunakan jari anda untuk menekan serbuk roti pada setiap sekeping udang.
 4. Panaskan kira-kira dua inci kanola atau minyak sayur dalam periuk hingga sekitar 350 darjah.
 5. Goreng udang dalam kelompok, goreng sekitar 6 udang pada satu masa. Udang akan masak dengan cepat! Apabila mereka berwarna coklat keemasan, gunakan sudu slotted untuk mengeluarkannya dari kuali, dan pindahkannya ke pinggan kertas tuala kertas. Teruskan memasak udang dalam kelompok sehingga semua udang digoreng dan coklat keemasan.
 6. Hidangkan dengan hirisan lemon dan / atau sos koktel.
 7. Nikmati!

Itulah yang saya dapat berkongsi untuk artikel hari ni, saya harap anda boleh cuba di rumah. Sekiranya anda mengalami sebarang kegagalan sila baca dan faham resipi dan tata cara di laman web ni kembali. Semuanya memerlukan proses untuk mencapai hasil yang hebat. Terima kasih kerana sudi melawat dan baca artikel di laman web ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *