Resepi Meatball Simple Sedap

Posted on

Resepi meatball simple sedap – Hari ini saya mempunyai meatball resipi lazat dan sangat mudah untuk berkongsi dengan anda. Anda boleh menghasilkan seberapa banyak yang anda mahukan dan membekukannya di dalam peti sejuk supaya anda sentiasa menyediakan bakso, anda tidak perlu makan di kedai lagi! Sehingga kira-kira setahun yang lalu, saya sentiasa sedikit terancam untuk membuat meatball homemade, kerana entah bagaimana saya meyakinkan diri saya bahawa mereka sangat rumit atau sukar. Sedikit yang saya tahu betapa mudahnya mereka sebenarnya! Jika anda tidak keberatan tangan anda sedikit kotor, anda boleh membuat bakso buatan sendiri hanya dalam beberapa minit. Kuncinya bukan untuk membebankan daging, kerana itulah sebabnya pencampuran dengan tangan anda sangat penting.

Resepi meatball simple sedap

Resepi meatball blackpaper ini sangat menyeronokkan dan anda boleh melibatkan anak-anak untuk mengambil bahagian dalam pembuatan bakso. Untuk memastikan bahawa mereka memasak secara merata, saya menggunakan sudu kue untuk membahagikan daging menjadi bebola, kemudian letakkannya cukup dekat bersama-sama pada lembaran kue yang dipenuhi foil. Mereka boleh lebih rapat daripada ini, selagi mereka tidak menyentuh. Terdapat begitu banyak resipi resepi meatball cheese azlita atau resepi meatball bolognese yang berbeza di luar sana, sukar untuk mengetahui yang terbaik. Tetapi resipi ini telah membuktikan masa dan masa lagi menjadi kegemaran keluarga saya. Resipi membuat kira-kira 50 bebola daging dan mereka membeku dengan cantik. Hanya membiarkan mereka sejuk sepenuhnya pada lembaran pembakar kemudian meletakkan mereka ke dalam beg beku dan menyimpannya dalam peti sejuk anda.

Bahan-bahan:

 • 2 paun daging lembu
 • 2 biji telur
 • 1 cawan susu
 • 2 sudu besar keju parmesan parut
 • ½ cawan serbuk roti biasa
 • 1 sudu serbuk bawang putih
 • 1 sudu serbuk bawang
 • 1 sudu teh garam halal
 • ½ sudu teh lada hitam

Cara-cara membuat:

 1. Panaskan oven ke 180′ C dan diketepikan.
 2. Letakkan semua bahan ke dalam mangkuk besar dan perlahan-lahan diadun bersama dengan tangan anda, berhati-hati supaya tidak banyak-banyak mengadun. Aduk-aduk semua bersama-sama beberapa kali untuk menggabungkan.
 3. Menggunakan sudu atau tangan anda, campurkan campuran daging ke dalam meatball saiz yang diinginkan.
 4. Selagi mereka seragam, mereka boleh menjadi besar atau kecil seperti yang anda suka.
 5. Bakar dalam oven yang dipanaskan selama 10-14 minit, bergantung pada saiznya. Pastikan anda menyemak derma. Hidangkan panas dengan sos kegemaran anda.

Nota : Benarkan meatball sejuk sepenuhnya pada lembaran pembakar. Setelah sejuk, buang lemak dari meatball dan tutup dengan ketat dalam beg selamat beku atau bekas udara yang ketat dan letakkan di dalam penyejuk beku.

Itulah yang membuat meatball mudah yang boleh anda cuba di rumah, dan jika anda ingin mencuba resipi lain, anda boleh nak tengok pada menu kami yang ada dalam kategori resipi di atas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *